Знову спалах!

  Влітку ризик підхопити кишкову інфекцію збільшується у рази.
Не стало винятком і літо цього року. Так, після проведеного поминального обіду в одному із сіл району до Андрушівської ЦРЛ звернулись за медичною допомогою учасники поминального обіду, які були госпіталізовані з попереднім діагнозом гостра кишкова інфекція. Одним із факторів, що призвів до спалаху захворювання пов’язують з харчовими продуктами, які були доставлені розповсюдженим нині видом послуг «кухня на виїзд» від закладу громадського харчування.
Щоби святковий чи траурний захід не приніс зайвих турбот та з метою упередження виникнень захворювань необхідно звертати увагу на місце організації заходу, його санітарний стан, можливість дотримання особистої гігієни, не залучати до приготування їжі, сервірування стола та подачі готових страв сторонніх осіб чи осіб з симптомами захворювання. Також важливо який використовується столовий та кухонний посуд, яка вода використовується для миття посуду. Пам’ятайте - наше здоров'я в наших руках. Захворювання легше попередити а ніж лікувати його.

Андрушівське районне управління Головного управління
Держпродспоживслужби в Житомирській області